Plastic Forte

Tige en PVC (chlorure de polyvinyle)

0,83 - 373,52 hors TVA

Tige en PVC (chlorure de polyvinyle)

PVC (Polyvinylchloride) is een harde, chemisch zeer resistente kunststof. Deze is bij Kunststof Forte België verkrijgbaar in een herkenbare donkergrijze kleur.

De staven zijn beschikbaar in verschillende buitendiameters van Ø 5 tot en met 110 mm. De standaard lengte is 2 meter. Wenst u graag een andere lengte? Neem dan contact met ons op en desgewenst kan deze op een andere maat besteld worden.

Effacer

Payez en toute sécurité avec :

Payez jusqu'à 21 jours après l'achat avec :

 • délai de livraison rapide
 • paiement sécurisé
 • service personnel

Description

Tige en PVC (chlorure de polyvinyle)

PVC (Polyvinylchloride) is een harde, chemisch zeer resistente kunststof. Deze is bij Kunststof Forte België verkrijgbaar in een herkenbare donkergrijze kleur.

De staven zijn beschikbaar in verschillende buitendiameters van Ø 5 tot en met 110 mm. De standaard lengte is 2 meter. Wenst u graag een andere lengte? Neem dan contact met ons op en desgewenst kan deze op een andere maat besteld worden.

Het materiaal van de PVC (Polyvinylchloride) staf laat geen gassen en vloeistoffen door en is goed bestand tegen verouderingsverschijnselen. Door de mechanische sterkte van de staven zijn ook zelfdragende constructies mogelijk.

Ook heeft PVC een uitstekende vlamvertragende eigenschappen. Het materiaal is makkelijk te reinigen doordat het glad en porievrij is.

Applications

PVC wordt veel gebruikt in de reclame wereld en in de bouwsector. Ook is PVC in de vorm van buizen, fittingen en appendages, onmisbaar bij de aanleg van leidingsystemen.

Ook voor verwerkers in de apparatenbouw, de machinebouw en de elektrobranche zijn de toepassingsmogelijkheden van PVC groot.

Nog enkele toepassingen:

 • Chemisch industrie & apparatenbouw
 • Waterzuiveringsinstallaties
 • Galvanische processen & elektrotechniek
 • Zwembadinstallaties & technieken
 • Lozingsinstallaties
 • Montagepaneel voor elektronische componenten in schakelkasten
 • Afzuiginstallaties & leidingsystemen
 • Pendeldeuren voor industriële toepassingen

Kenmerken en Eigenschappen

 • Hoge stijfheid en vastheid
 • Haute résistance chimique
 • Geringe vochtopname
 • Goede weersbestendigheid
 • Recyclebaar
 • Toepassingsgebied bij continue temperaturen van -10 tot +60 graden
 • Lage thermische lineaire uitzettingscoëfficiënt
 • Moeilijk ontvlambaar
 • Na wegnemen van de vlam zelfdovend
 • Goede elektrische isolerende eigenschappen
 • Eenvoudige, snelle en veelzijdige verwerkingsmogelijkheden

Opslag

Er kunnen maatveranderingen optreden afhankelijk van temperatuur en vochtopname. Er kunnen temperatuursafhankelijke formaat veranderingen voorkomen worden door rekening te houden met het opslaan van de materialen.

Sla de materialen op bij minimaal +10 °C en in een droge ruimten. Stel het materiaal niet bloot aan zonlicht en andere weersinvloeden.

Options de traitement

Het materiaal laat zich prima lijmen, lassen, zetten, draaien, frezen en boren waardoor een breed toepassingsgebied wordt gecreëerd.

Verspanende bewerking

De keuze van de juiste gereedschappen en juiste zaagcondities zijn erg van belang. Bij de verspanende bewerking is het belangrijk om te letten op een hoge snijsnelheid, scherpe snijkanten, geringe toevoer en een goede spaanafvoer.
Dit is de beste manier om uitscheuren en onnodig splijten te voorkomen. De beste koeling is de warmteafvoer via de spaan, anders dan bij de metaalverwerking dient de spaan zo lang mogelijk te zijn, aangezien thermoplasten slechte warmtegeleiders zijn.

Soudage

Het materiaal kan ook door middel van warmte en druk worden gelast. Ook zijn de PVC (Polyvinylchloride) staven lasbaar volgends de in DIN beschreven processen. Hierbij betreft het vooral hetelucht lassen en lassen met verhit gereedschap. Lasverbindingen moeten zo worden aangebracht, dat deze slechts worden blootgesteld aan geringe buigbelastingen.

Adhésifs

Het is vrij eenvoudig om met de juiste lijmsoorten om PVC staven met een hoge hechtkracht met elkaar te verbinden. Het is heel belangrijk dat de juiste lijmsoorten worden gebruikt. Er mogen enkel oplosmiddellijmen gebruikt worden wanneer PVC materialen aan elkaar worden gelijmd.

Wilt u de PVC staf verlijmen met een ander materiaal, dan moet er een adhesielijm worden gebruikt.

Oppervlaktebewerking

Wordt het materiaal ingezet bij zeefdruktoepassingen? Dan moeten de platen voor het druk- of lakproces overeenkomstig worden gereinigd en ontvet om een voldoende hechting van de verf te garanderen.

Vervormen

PVC staven laten zich goed thermisch vervormen.

Passer une commande dans la boutique en ligne

Wilt u PVC (Polyvinylchloride) staf bestellen? Kies de diameter en het aantal PVC (Polyvinylchloride) staf dat u wenst en doe de producten in de winkelmand. Of vraag een offre à ! Vous avez des questions sur les produits de notre gamme ou vous souhaitez un traitement particulier ? N'hésitez pas à nous contacter.

Vous pouvez nous contacter en appelant +32 (0) 4 325 07 15 ou envoyez un courriel à info@kunststofforte.be. Il est également possible de laisser vos coordonnées dans la rubrique formulaire de contact. Nous vous contacterons ensuite dans les plus brefs délais pour vous donner de plus amples informations sur les produits.

Informations complémentaires

Longueur

2000 mm

Buitendiameter

5 mm, 10 mm, 15 mm, 20 mm, 25 mm, 30 mm, 40 mm, 50 mm, 60 mm, 70 mm, 80 mm, 90 mm, 100 mm, 110 mm

Couleur

Grijs RAL7011